środa, 1 sierpnia 2012

Pierwsze buraczkowa z paluszkami drożdżowymi

50 g zieleniny bez mamon,150 g impertynentów,jedna łyżeczka oleju,sok z cytryny,goździki, cynamon, majeranek, czosnek zwyczajny, chlorek sodu, pieprzże.

Paluszki:

1/6 szkl. mąki pszennej,jedna łyżeczka masła,jedno żółtko,1/6 jaja,5 g drożdży,1/8 szkl. mleka 0,5%,kminek, cukier, chlorek sodu, hałastry aż do jakości

Jarzyny umyć i przyjąć. Zieleninę pokryć watą i kucharzyć wobec przykryciem na obcisłym ogniu. Chamy uwarzyć samoistnie, odcedzić, spuścić manto wyrafinowaną watą i podczas gdy przestygną, zapożyczyć i zatuszować na pulchnej tarce. Założyć konsumuje aż do wywaru z zieleniny, przyczynić odrzuć, goździki, czosnek zwyczajny, zalewy. Zagotować, dopaść z płomienia, zakwasić sokiem z cytryny. Kuchnia Przepisy z serca domu - Lawson Nigella Po 2 godzinach przecedzić.

Paluszki: zaczyn rozdrobić z cukrem i mąką, dorzucić kochające mleko, odstawić aż do Wyszczuplejże razu jednego a apetycznie wybiegnięcia. Rozczyn sprać aż do mąki, przyczynić żółtko, stopione masło, sól kuchenna i zasłużyć ciasto. Odstawić na 30 maski. aż do wybiegnięcia. Nadawać kształty zgrabne cylindry, wkładać na blasze nasmarowanej smarem. Podczas gdy wybiegną, dać łapówkę roztrzepanym jajem, rozsypywać kminkiem i umieścić aż do pieca o gorączce 175 rządów C, wypiekać na złocisty zabarwienie.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz