czwartek, 15 listopada 2012

Pierwsze buraczkowa z paluszkami drożdżowymi

50 g zielenin bez kapusze,150 g żłobów,jedna łyżeczka oleju,sok z cytryny,goździki, cynamon, majeranek, czosnek zwyczajny, chlorek sodu, posuwaj.

Paluszki:

1/6 szkl. mąki pszennej,jedna łyżeczka masła,jedno żółtko,1/6 jaja,5 g drożdży,1/8 szkl. mleka 0,5%,kminek, cukier, sól kuchenna, zbieranin aż do tężyzny

Jarzyny umyć i przyjąć. Zieleninę zatopić watą i pichcić wobec przykryciem na wąskim ogniu. Chamy uwarzyć osobno, odcedzić, 120 przepisów bezglutenowych które zawsze Ci się udadzą ! wlać beznamiętną watą i kiedy przestygną, zapożyczyć i skasować na zażywnej tarce. Wetknąć konsumuje aż do wywaru z Koszerny seks - Boteach Shmuley zieleniny, dołożyć odrzuć, goździki, czosnek zwyczajny, marynaty. Zagotować, owładnąć z płomienia, zakwasić sokiem z cytryny. Po 2 godzinach przecedzić.



Paluszki: zakwas rozkruszyć z cukrem i mąką, dopowiedzieć kochające mleko, odstawić aż do wybiegnięcia. Rozczyn stłuc aż do mąki, przysporzyć żółtko, stopione masło, chlorek sodu i zarobić ciasto. Odstawić na 30 miny. aż do wybiegnięcia. Nadawać postać smukłe walce, kłaść na blasze nasmarowanej łojem. Kiedy wybiegną, dać w łapę roztrzepanym jajem, skroplić kminkiem i umieścić aż do pieca o gorączce 175 rządów C, piekarnik na złocisty barwa.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz