poniedziałek, 10 września 2012

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z nakazami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi wydziałami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Wysuwamy starą, miłosierną polską kuchnię. Potrzebujemy uchronić od zapomnienia przepisy naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Prezentujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Okazujemy, niczym spożywa przygotować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z wytworami 4. Knedle z kasz manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Kabzy naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z mamoną

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami Moje przepisy - Romagnoli Federica + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regułami kucharskimi dorzucona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Plan poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą własną kuchnię. Potrzebujemy ocalić od chwili zapomnienia przepisy naszych babki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw terenowe takie, które nie są świetne w żadnym innym regionie Europy. Objawiamy, jak konsumuje przyrządzić. 1. Indor dwukolorowy 2. Przeciwność staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka nabijana 4. Szyjki gęsie wypychane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo podejrzane 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor zastępowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono



Gusty polskie. Kopystką rozlewane. Wolumin 4. Książka z statutami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z statutami kucharskimi przyozdobiona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą lokalną kuchnię. Chcemy ocalić odkąd zapomnienia nakazy polskich babek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw lokalne takie, jakie nie są prestiżowe w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, kiedy je przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwoje sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica mieniona kwasówką 9. Barszcz biały z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z Nie marnuj odmiany jesienią – zadbaj o właściwe przymus sałaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz