sobota, 22 września 2012

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi wzbogacona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Hołubimy starą, charytatywną polską kuchnię. Pragniemy uchować od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Opisujemy straw lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki małe i potężne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z dziadów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa nabijane 9. Ziemniaki przenikane i nabijane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani

Zobacz Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty własne. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi aspektami cyklu "Gusty krajowe". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Rekomendujemy leciwą, dobrą krajową kuchnię. Pragniemy uchronić od zapomnienia regulaminy polskich babiny. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Powikłanie staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie faszerowane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo śmierdzące 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki polskie. Kopystką nalewane. Wolumin 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z nakazami kulinarnymi zaokrąglona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Wysuwamy leciwą, pyszną lokalną kuchnię. Chcemy ochronić od czasu zapomnienia nakazy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Objawiamy, jako konsumuje przyrządzać. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na duet sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żurek z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapuch

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz