niedziela, 30 września 2012

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regulaminami kucharskimi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi odcinkami cyklu "Gusty własne". Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Faworyzujemy starą, jadalną polską kuchnię. Chcemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich babki. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje szykować. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Placki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z kasą

Zobacz Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Kartacze, pierogi, knedle. Tom 2. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z nakazami kucharskimi uświetniona o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Smaki polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Zalecamy starą, łagodną lokalną kuchnię. Pragniemy ocalić od momentu zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Ukazujemy, jakże spożywa upichcić. 1. Indyk dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka wypychana 4. Szyjki gęsie faszerowane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo trefne 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor zastępowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki polskie. Chochlą rozlewane. Wolumen 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z imperatywami kucharskimi dorzucona o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Gusty własne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Hołubimy sędziwą, miłosierną krajową kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Spełnimy potrawy lokalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dubel sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z mamony

Gusty krajowe. Warzywne rozmaitości. Wolumen 1. Pozycja bibliograficzna z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z nakazami kulinarnymi okraszona o DVD z przebranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia imperatywy naszych seniorek. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wizualizujemy strawy terenowe takie, jakie nie są głośne w żadnym innym pasie Europy. Odkrywamy, jakże spożywa przygotować. 1. Bigos 2. Maszyna licząca podlaski 3. Gołąbki mikre i obfite 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa faszerowane 9. Ziemniaki drążone i wypychane 10. Zupa i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz