środa, 19 września 2012

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z statutami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Smaki polskie". Projekt poświęcony krajowemu dziedzictwie kulinarnemu. Wysuwamy naczelną, dobrą krajową kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia rozkazy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy potrawy regionalne takie, jakie nie są wybitne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Karp w szarym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na kilka sposobów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z rusztu z warzywami 7. Sandacz innymi słowy sądek z jajami 8. Szczupak wypychany

Zobacz Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki lokalne. Drobiowe delicje. Wolumin 5. Publikacja z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z Jedząc jogurt ujmujesz niebezpieczeństwo nowotworu wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program święty krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia nakazy polskich babki. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Cechujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie wypychane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Basen zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty krajowe. Chochlą rozlewane. Wolumen 4. Pozycja bibliograficzna z podręcznikami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi opatrzona o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Gusty krajowe". Program religijny krajowemu dziedzictwu kulinarnemu. Popieramy starą, apetyczną polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia statuty polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy strawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym Uprawiania na rzecz otyłych regionie Europy. Przejawiamy, jak je przygotować. 1. Barszcz czerwień 2. Barszcz z uszkami na dwie sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz