wtorek, 31 lipca 2012

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Program zadedykowany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia rozkazy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wystawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Odsłaniamy, jak je przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dubel sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica wskazywana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z fors


Smaki polskie. Chochlą nalewane. Tom 4. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz


Gusty własne. Drobiowe ambrozje. Tom 5. Lektura z podręcznikami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z wzorami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program święty krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia przepisy polskich babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Obrazujemy strawy terenowe takie, jakie nie są renomowane w żadnym innym pasie Europy. Demonstrujemy, jak spożywa przyrządzić. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka faszerowana 4. Gardzieli gęsie faszerowane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczor zmieniana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Gusty lokalne. Warzywne rozmaitości. Wolumin 1. Pozycja bibliograficzna z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regulaminami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Program ofiarowany polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Awansujemy starą, łagodną naszą kuchnię. Chcemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Prezentujemy straw regionalne takie, jakie nie są wybitne w żadnym innym regionie Europy. Objawiamy, jako spożywa przygotować. 1. Bigos 2. Mózg elektronowy podlaski 3. Gołąbki małe i wielkie 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki poszerzane i faszerowane 10. Zupa i placuszki z bani

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz