środa, 25 lipca 2012

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Oprogramowanie poświęcony lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Popieramy leciwą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ratować od chwili zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy strawy regionalne takie, które nie są wspaniałe w żadnym innym rejonie Europy. Pokazujemy, w charakterze konsumuje przygotować. 1. Gruszki na trzy sposoby 2. Jabłka w szlafroczkach 3. Kruche ciasteczka ze skwarkami 4. Migdałowy mazurek 5. Staruch 6. Waniliowe pierogi z makiem 7. Strudel ciągniony 8. Szarlotka po staropolsku


Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki własne. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz



Książka z imperatywami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi aspektami cyklu "Gusty krajowe". Plan oddany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Wystawiamy starą, włością krajową kuchnię. Pożądamy oszczędzić od momentu zapomnienia prawo polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potraw miejscowe takie, które nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przyrządzać. 1. Indyk dwukolorowy Czym się wieloracy picie izotoniczny od czasu energetyzującego? 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyi gęsie nabijane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo trefne 7. Kaczor w potrawce 8. Basen luzowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kogutek na zielono

Smaki własne. Kopystką rozlewane. Wolumen 4. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kucharskimi kompletowana o DVD z wybranymi sektorami cyklu "Smaki lokalne". Projekt poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą krajową kuchnię. Pożądamy ocalić od czasu zapomnienia nakazy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Obrazujemy straw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak je wysmażyć. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Zupa wiosenna z sałaty

Smaki polskie. Warzywne różności. Tom 1. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z statutami kucharskimi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Program poświęcony krajowemu dziedzictwie kulinarnemu. Faworyzujemy starą, utalentowaną polską kuchnię. Chcemy oszczędzić odkąd zapomnienia przepisy polskich babin. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wystawiamy potraw lokalne takie, jakie nie są wzięte w żadnym innym regionie Europy. Akcentujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki niskie i gigantyczne 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z pryków 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny wypychane 9. Ziemniaki drążone i faszerowane 10. Zupa i placuszki z bani

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Wolumin 3. Publikacja z regulaminami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z regulaminami kucharskimi inkrustowana o DVD z wybranymi zasięgami cyklu "Gusty Smaki polskie. Coś na słodko. Tom 6. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agni polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Wyróżniamy naczelną, dobrą polską kuchnię. Chcemy uratować od zapomnienia rozkazy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wyjawiamy, jak je upichcić. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Niewypał wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Królik na pierwotnie 6. Udziec huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki lub furkoczże Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz