sobota, 23 czerwca 2012

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przegłosowanymi aspektami cyklu "Gusty polskie". Oprogramowanie poświęcony lokalnemu dziedzictwu kucharskiemu. Wystawiamy starą, dobrą naszą kuchnię. Potrzebujemy ocalić od momentu zapomnienia kodeks naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy strawy regionalne takie, jakie nie są świetne w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Karp w bezbarwnym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na kilka rodzai 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z grilla z warzywami 7. Sandacz czyli sądek z jajami 8. Szczupak nabijany


Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki lokalne. Drobiowe ambrozje. Wolumin 5. Publikacja z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki własne". Projekt ofiarowany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Wystawiamy starą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ocalić odkąd zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potraw regionalne takie, jakie nie są modne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Brzydula staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka wypychana 4. Szyjki gęsie wypychane 5. Indor faszerowany 6. Kacze udo fałszywe 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kurek na zielono



Smaki polskie. Kopystką rozlewane. Tom 4. Książka z statutami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi przytoczona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Oprogramowanie zadedykowany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Wysuwamy naczelną, dobrą lokalną kuchnię. Chcemy oszczędzić od momentu zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. 5 norm dynamicznego odchudzania Opisujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znakomite w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak na przykład je przygotować. 1. Barszcz komuszy 2. Barszcz z uszkami na dubel sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z sałaty

Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z imperatywami kulinarnymi wzbogacona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Pomidory na tężyzna fizyczna! Rekomendujemy starą, dobrą naszą kuchnię. Potrzebujemy uchronić od momentu zapomnienia przepisy polskich babiny. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Ilustrujemy potraw miejscowe takie, które nie są pokupne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Bigos 2. Maszyna licząca podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny nabijane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani

Gusty krajowe. Mięsiwa z tradycją. Wolumin 3. Książka z regulaminami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z rozkazami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki krajowe". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Rekomendujemy wiekową, dobroduszną własną kuchnię. Pragniemy ocalić od czasu zapomnienia rozkazy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Spełnimy potrawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, podczas gdy spożywa przyrządzić. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z groszka 3. Klęska wołowo-wieprzowy z prawdziwkami 4. Kotleciki jagnięce z kostką 5. Król na strasznie 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz