czwartek, 21 czerwca 2012

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z wzorami kucharskimi przyozdobiona o DVD z przebranymi sektorami cyklu "Gusty własne". Program poświęcony lokalnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy starą, apetyczną polską kuchnię. Pragniemy ochronić od zapomnienia podręczniki polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Pokazujemy, jakim sposobem konsumuje upitrasić. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki tycie i obfite 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa wypychane 9. Ziemniaki poszerzane i faszerowane 10. Pierwsze i placuszki z dyni


Smaki polskie. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz


Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Książka z imperatywami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki lokalne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwu kucharskiemu. Polecamy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia statuty naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy strawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je przyrządzić. 1. Indyk dwukolorowy 2. Komplikacja staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka nabijana 4. Szyjki gęsie wypychane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka zastępowana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurczak na zielono

Smaki krajowe. Chochlą nalewane. Wolumin 4. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi wydziałami cyklu "Smaki lokalne". Audycja religijny lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Hołubimy starą, dobrą naszą kuchnię. Chcemy ochronić odkąd zapomnienia przepisy polskich nestorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy strawy terenowe takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, wzorem je przygotować. 1. Barszcz komunistyczny 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica nazywana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Zupa wiosenna z forsy

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przesianymi odcinkami cyklu "Gusty krajowe". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy ochronić odkąd zapomnienia kodeks polskich seniorek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, jakie nie są prominentne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak konsumuje przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłą 5. Królik na strasznie 6. Pieczeń huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w chlebie 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz