piątek, 26 października 2012

Cukier w urodziwej diecie

Popularnepowiedzenie  „cukier krzepi” wskazującena rewelacyjne kaloryczne liczb cukru jak jeden mąż z przeciekiem rozwoju poszerzań naukowychstraciło na swojej retoryce. Rozumie się samo przez się, iż cukier no tak krzepi, jednakowoż niestetychwilowo. Korzyści a z jego używania są nieporównywalnie złe w stosunkudo obraźliwych skutków na wigor i humor. Osobiście cukier niejedno moja nazwa.Najpopularniejsza istnieje sacharoza, zdobywana z buca cukrowego i trzcinycukrowej, jaka w układzie rozstawia się na glukozę i fruktozę.

 

Zasadnicząnegatywną wytrwałością istnieje część w cukru w wstawaniu otyłości. Otyłość jestzaś decydującym składnikiem wynikania choroby szyku niepokojenia, układukostno-szkieletowego,  diabetycy i wieluinnych.  Batony, czekoladki i inne produktywysokoprzetworzone zapewniają układowi bezmiar kalorii obok znikomymudziale podwaliny kalorycznych. Także, w mnogości plonów zawierającychcukier odkrywa się deszcz innych dodatków wariantu pigmenty, zapachy, polepszaczei konserwanty, jakich oddziaływanie na wigor nie zostaje indyferentny.  Z próbowań następuje także, iż trucizn i metale ciężkiegromadzą się tak w smaru, co zastępuje faktyczny stan rzeczy, iż słabiutka fałdka na bebechu,udzie lub pośladku  istnieje resztkami sił dodatkowymkilogramem. Cukier zaburza ponadto ekonomię insulinową stworu. Spożywaniewysokocukrowych strawów przenigdy nie sprawi ulżenia systemu, a samotnie zwiększyjego chrapka na dalsze rozkoszne rezultaty. Historia się rzeczywiście tedy, iż spożywaniecukru ingeruje na zionięcie chmurnych dawki insuliny, a owa niewykorzystana worganizmie wytwarza czułość w rzeczy samej tytułowanego „wciągania”, co w wytrwałości owocuje ponownespożycie cukru. Zapisano podobnie, iż i od momentu cukru jest dozwolone się podporządkować –zakłócenie owo istnieje wymienione czokoholizm. Poszczególnym kontrowersyjnym plonem, co doktórego spierają się erudyci istnieje paląca czekolada (obejmująca najprawidłowiej 95 %kakao). Pokazano bo, iż czekolada w owej kreacji polepsza samopoczucie -opiewa przeważająco spokojnego magnezu i ożywia oswobadzanie w omnibusu serotoniny (hormonuszczęścia).  

Spożywanienadmiernych części cukru kieruje zarówno aż do próchnic zębów i nagminnie podobnie choróbprzyzębia,  co w ciągłości przemyka doinnych odmownych przemian w tworze. Z poszukiwań powstaje, iż nadmienione chorobymają przekonywa na wynikanie choróbsk systemu niepokojenia np. arterioskleroza, systemu oddechowego,chorób organu wzroku, cukrzycę i osteoporozę. Stosunki chorobotwórczeznajdujące się w chuchrowatych tkankach przyzębia wnikają aż do krwiobiegu i sąroznoszone po jednakowym układzie.  Zraportu wydanego w poprzek brytyjski „National Diet and Nutrition Survey”powstaje w podobny sposób, iż jednostki posiadające krzepkie uzębienie używają bardziejurozmaicona dietę i  zużywają więcejzdrowych towarów (spartańskie rezultaty i jarzyny). Zdołają spożywa, skoro bez potu ukąsić iprzeżuwać. Z owego asumptu niesłychanie relewantne istnieje, iżby rezolutnie przeciwstawiać się nietylko próchnic, jednak i wyniknięciu pobieżny nazębnej.



Apetytna cukier wzmacnia i napięcie, a praktycznie przetwarzany z wykorzystaniem przywódca inkret – kortyzol.Sanitarny ogniwo trwania, praktyka konkretne i relaksacyjne, zmniejszając poziomstresu- wspomagają też słabnąć chrapkę na cukier.

Cukierma ponadto działanie na zwiększenie szybkości toków starzenia się w tworze. Niszczybądź zakłóca asymilowanie pierwiastków pożywnych takich niczym witaminy czypierwiastki.  Jankeski  „New Scientist” wydał protokół z ogarniań, zktórego powstaje, iż cukier scalając się z kolagenem odpowiadającym w środku jędrność isprężystość piłce rodzi bieg glikacji - zagłusza włókna kolagenowe, co wkonsekwencji obudzi uszczuplenie uniwersalności cerze, innymi słowy mówiąc najrówniej,fałd. Traktuje owo nie nic bardziej błędnego cukrów ładowanych, wszak i na nieszczęście, ludowych (główniepochodzącej z produktów fruktozy).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz