Lektura z przepisami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi odcinkami cyklu "Smaki własne". Program oddany krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Awansujemy starą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ratować od zapomnienia kodeks polskich starowinek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potraw lokalne takie, jakie nie są świetne w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, na sposób konsumuje przygotować. 1. Indor dwukolorowy 2. Pasztet staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurczaka faszerowana 4. Szyjek gęsie nabijane 5. Indor nabijany 6. Kacze udo podejrzane 7. Basen w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perliczka wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybowym 11. Wiosenny kogutek na zielono
Gusty lokalne. Chochlą nalewane. Wolumin 4. Lektura z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z regułami kucharskimi dodana o DVD z wybranymi zakresami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Polecamy starą, zdolną krajową kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych staruszki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy potrawy miejscowe takie, jakie nie są przodujące w żadnym innym rejonie Europy. Wskazujemy, jak spożywa przygotować. 1. Barszcz komuch 2. Barszcz z uszkami na para sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chołodziec staropolski 5. Flaki jarskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Zupa gulaszowa 12. Pierwsze wiosenna z sałaty
Gusty polskie. Warzywne rozmaitości. Wolumen 1. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z imperatywami kulinarnymi zilustrowana o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Gusty polskie". Program oddany polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Wyróżniamy starą, dobrą krajową kuchnię. Chcemy ocalić od chwili zapomnienia przepisy Ciemne czernic polskich seniorki. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym pasie Europy. Wyrażamy, gdy konsumuje preparować. 1. Bigos 2. Blaszak podlaski 3. Gołąbki mikre i wysokie 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z grzybów 7. Tort ziemniaczany 8. Warzywa faszerowane 9. Ziemniaki przeszukiwane i nabijane 10. Pierwsze danie i placuszki z bani
Gusty lokalne. Mięsiwa z tradycją. Wolumen 3. Książka z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Publikacja z kodeksami kucharskimi dorzucona o DVD z przesianymi sektorami cyklu "Gusty lokalne". Program poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy leciwą, dobrą polską kuchnię. Chcemy ratować od zapomnienia przepisy naszych nestorki. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Lansujemy potrawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, jak je wysmażyć. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka i puree z grochu 3. Klops wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłką 5. Królik na strasznie 6. Wypiekań huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym
Smaki lokalne. Kartacze, pierogi, knedle. Wolumin 2. Książka z nakazami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz
Książka z przepisami kulinarnymi udokumentowana o DVD z wybranymi aspektami cyklu "Gusty polskie". Program przeznaczony polskiemu dziedzictwie kulinarnemu. Faworyzujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ocalić od zapomnienia kodeks naszych nestorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Spełnimy straw regionalne takie, które nie są ekskluzywne w żadnym innym pasie Europy. Wyrażamy, jak je przygotowywać. 1. Bliny z mąki gryczanej 2. Kartacze 3. Knedle z owocami 4. Knedle z kaszy manny 5. Kulebiak 6. Pierogi ruskie 7. Racuszki ziemniaczane z niespodzianką 8. Sakiewki naleśnikowe z potrawką cielęcą 9. Rożki z szmalcem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz