środa, 24 października 2012

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z wzorami kulinarnymi uświetniona o DVD z wybranymi obrębami cyklu "Smaki własne". Oprogramowanie poświęcony lokalnemu dziedzictwu kulinarnemu. Hołubimy starą, dobrą krajową kuchnię. Chcemy ocalić od momentu zapomnienia nakazy naszych babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Prezentujemy potrawy terenowe takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wyrażamy, jako je przygotować. 1. Karp w kredowym sosie 2. Karp wigilijny 3. Pstrąg na niebiesko 4. Śledzie na parę modusów 5. Sandacz w sosie śmietanowym 6. Sandacz z rusztu z warzywami 7. Sandacz inaczej sądek z jądrami 8. Szczupak faszerowany

Zobacz Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Ryby nie tylko od święta. Tom 7. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Drobiowe delicje. Tom 5. Pozycja bibliograficzna z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Lektura z regułami kucharskimi uzupełniona o DVD z wyłonionymi obrębami cyklu "Gusty polskie". Program święty krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Hołubimy starą, wyborną polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od czasu zapomnienia przepisy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wyobrażamy potraw regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym rejonie Europy. Uzewnętrzniamy, kiedy konsumuje przygotowywać. 1. Indor dwukolorowy 2. Brzydula staropolski z drobiu pływającego 3. Pierś z kurka wypychana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk faszerowany 6. Kacze udo podejrzane 7. Kaczka w potrawce 8. Kaczka zmieniana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurek na zielono

Smaki krajowe. Kopystką rozlewane. Tom 4. Książka z imperatywami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z regulaminami kucharskimi uzupełniona o DVD z wybranymi odcinkami cyklu "Smaki polskie". Program poświęcony krajowemu dziedzictwu kucharskiemu. Rekomendujemy naczelną, dobrą polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od chwili zapomnienia statuty naszych nestorek. Wytłumaczyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Przedstawiamy straw regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Wyjawiamy, podczas gdy spożywa przygotować. 1. Barszcz czerwony 2. Barszcz z uszkami na dwa sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica zwana kwasówką 9. Żur z kiełbasą 10. Zalewajka 11. Pierwsze gulaszowa 12. Zupa wiosenna z kas

Gusty lokalne. Warzywne rozmaitości. Tom 1. Lektura z regułami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Książka z przepisami kucharskimi dodana o DVD z wyselekcjonowanymi odcinkami cyklu "Gusty lokalne". Program zadedykowany polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy wiekową, dobrą polską kuchnię. Chcemy uchować odkąd zapomnienia rozkazy naszych babć. Uplastycznić ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy lokalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, gdy konsumuje przygotować. 1. Bigos 2. Mózg elektronowy podlaski 3. Gołąbki małe i duże 4. Karczochy 5. Kiszka ziemniaczana 6. Kotlety z staruchów 7. Tort ziemniaczany 8. Jarzyny faszerowane 9. Ziemniaki drążone i nabijane 10. Zupa i placuszki z dyni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz